LEEN DENDIEVEL

Leen Dendievel is bekend van zeer verscheiden rollen. Het vaakst was zij te zien op televisie, meestal in vaste rollen in tv-series zoals 16+ (Fien, seizoenen 1,2 & 3), Spring (Stefanie, seizoen 5&6) en Emma (Stella).

 

Vanaf 2016 speelt ze de rol van transgender Kaat Bomans in de soap Thuis. Ze vertolkte verder nog gastrollen in onder meer De Kotmadam, Zone Stad, LouisLouise, David, Dag & nacht, Goesting en F.C. De Kampioenen.

 

Ze heeft meegewerkt aan het sketchprogramma En toen kwam ons ma binnen op 2BE en debiteerde enkele moppen in Nonkel Mop op VTM. Leen trad ook op in het theater, onder meer in Groenten uit Balen en Agnes of God bij Theater aan de stroom. Haar komisch talent kon ze tentoonspreiden bij de Komediecompanie in Als de kat van huis is.

 

Leen tekende al twee voor een rol bij het Prethuis als Kelly in de West-Vlaamse komedie Van Kwoad Nor Erger en als Limburgse Romy in Komen (vr)eten.

 

Leen zal voor het eerst een rol in een film spelen in Say Something Funny van Nic Balthazar, naast onder andere Peter Van Den Begin.

Filmografie - Televisie

  • 2016 Thuis (Eén) - Kaat Bomans

  • 2013 En toen kwam ons ma binnen (2BE)

  • 2006 Emma (Eén) – Stella

  • 2006 Spring (Ketnet) – Stefanie (seizoenen 5 & 6)

  • 2005 Uit het leven gegrepen: 16+ (Eén) – Fien (seizoenen 1, 2 & 3)

  • 2015 Vermist (VIER)

  • 2014 De Kotmadam (VTM)

  • 2013 Aspe (VTM)

  • 2013 Dobus (Ketnet)

  • 2013 Nonkel Mop (VTM)

  • 2012 Bergica (Acht)

  • 2012 Skillz (VtmKzoom) – Julie/Jean

  • 2012 De Kotmadam (VTM) – Audrey

  • 2011 Zone Stad (VTM) -Tania

  • 2010 De Kotmadam (VTM) – Stella

  • 2009 F.C. De Kampioenen (Eén) – Sylvie

  • 2009 Goesting (Eén) – Sarah

  • 2009 Click-ID (Ketnet) – Louise

  • 2009 Dag & Nacht (VTM) – Lynn

  • 2009 David (VTM) – Charlotte

  • 2008 LouisLouise (VTM) – Brenda

  • 2008 Zone Stad (VTM) – Tania

  • 2006 Familie (VTM) – Gerdien

  • 2016 A Bomma, onder regie van Robert Sean

  • 2016 Oscar, onder regie van Dirk Lavryssen

  • 2015 Niet Te Geloven, onder regie van Gunter Reniers

  • 2014 Komen (Vr)eten, onder regie van Jeroen Maes

  • 2014 Van Kwoad Nor Erger, onder regie van Jeroen Maes

  • 2012 Groenten uit Balen, onder regie van JP Van Steerteghem

  • 2012 Eer, onder regie van Guy Thys

  • 2011 Als de kat van huis is, onder regie van Dirk Lavryssen

  • 2010 Agnes of God, onder regie van Guy Thys

  • 2010 Time Of My Life, onder regie van Adrian Brine

  • 2009 Pest en Boonen, onder regie van Jan Verbist

  • 2006 Panda (Theater zamzam)

  • 2005 Henry (30CC), onder regie van Gunther Samson (theaterproductie CC Leuven)

  • 2016: Everybody Happy (EyeWorks) – Julie

  • 2009: Dirty Mind (Caviar Films) – Verpleegster