KATRIEN DEBECKER

Katrien Debecker (Ukkel, 21 mei 1971) is een Vlaams actrice.

Haar bekendste rollen zijn die van Lynn Houben (2001) en Sonja (2007-2008) in Spoed en die van June Van Damme in Familie van 2009 tot 2016.

 

Katrien De Becker (°21 mei 1971) volgde haar toneelopleiding aan de Studio Herman Teirlinck en studeerde af in 1993. Sindsdien speelde ze in verschillende theaters, waaronder: Theater Antigone, Arca theater, Bourla, Raamtheater, De Paardenkathedraal (Utrecht) waar ze in 2008 een nominatie voor de Theo d’Or in de wacht sleepte voor haar rol als Charlotte in de voorstelling  “Nachtwake” van Lars Norèn.

De laatste jaren speelde ze verschillende producties in Theater aan de Stroom in een regie van oa. Lieven Debrauwer, Eddy Asselberghs en Mattias De Paep, van het gezelschap O’Kontreir waar ze momenteel met de voorstelling “De pest! aan mij” rondreist. Drie jaar geleden werkte ze ook samen met Herbert Flack voor de reisvoorstelling “Dame met het hondje” van Anton Tsjechov.

Bij de Komedie Compagnie speelde ze mee in de producties “2 x2 op de canapé” en “Kassa, kassa.”  Het Brusselse gezelschap Het Worm vervoegde ze in 2015 met een stuk van Alan Ayckbourn.

Sinds 2009 was ze te zien als June in de serie “Familie”. Ze speelde ook mee in het Park, Spoed, Veel geluk professor, De wet volgens Milo, Droge voeding kassa 4, Happy Singles, Wittekerke en Wolven. Ze vertolkte gastrollen in oa. : Sedes en Belli, Recht op recht, Flikken, Aspe, Witse, Rupel, Vermist, …

Naast het inspreken van commercials leent ze haar stem ook aan buitenlandse jeugdseries, tekenfilms, documentaires, …

Bij het Gentse gezelschap Klein Barnum speelt ze bedrijfstheater en maakt bedrijfsfilmpjes.

Sinds 2015 is zij meter van VZW Sclero’ken. Een VZW die opkomt voor mensen met sclerodermie, een zeldzame ziekte die verharding van het bindweefsel veroorzaakt.