_08A7107-bewerkt.jpg

Joke Devynck

Devynck werd geboren in het West-Vlaamse Poperinge, maar bracht haar jeugd door in Knokke-Heist. In deze gemeente studeerde zij dictie, voordracht en toneel aan de muziekacademie. Hierna trok ze naar het Antwerpse voor een studie aan Studio Herman Teirlinck, die ze in 1994 succesvol afrondde.

Terwijl Devynck nog op school zat, was zij al te zien als de Poolse Olga in de vtm-serie De Kotmadam. Het was haar eerste (gast)rol op televisie. Tot ongeveer 1999 stond ze voornamelijk op de planken met een tiental toneelproducties. In 1999 speelde zij in de vrt-reeks Flikken, waaraan zij haar naamsbekendheid vooral te danken heeft. In 2001 zei ze de serie vaarwel. Daarna was ze te zien de film van Jan VerheyenBuitenspel, die in 2005 uitkwam. Daarna volgde onder andere de politieserie Vermist, die in 2008 uitgezonden werd op Prime en VT4. Vervolgens speelde Devynck de rol van Claudia Schneider in de vtm-serie De Rodenburgs. Vanaf mei 2011 startte Devynck na bijna drie jaar terug met de opnames van derde seizoen van Vermist.

Het is niet de eerste keer dat we Joke aan het werk zien bij Het Prethuis, ze was ook al te bewonderen in de West-Vlaamse komedie 'In de Duinhalm'.

Ze heeft recent heel wat mooie langspeelfilms op haar palmares staan: Binti, All of us, ...

Ze maakte ook de solovoorstelling 'Kleur', waarmee ze toerde doorheen de Vlaamse theaters.