Debbie DM.jpg

Debbie Crommelinck

Na haar studies kon Crommelinck onmiddellijk aan de slag in theater en televisie. Zo ook in de jeugdserie Amika, een productie van Studio 100 die wordt uitgezonden door Ketnet. Ze speelde daarin de rol van Chanel. Ze speelde ook gastrollen in RoxFamilie, Thuis, Patrouille LinkeroeverDe infiltrant, en Campus 12.

Binnenkort is ze te zien in Zijn daar geen beelden van [1] op Play 4.

In het theater speelde zij in coproductie met NTGent De illusionist, een productie van Servé Hermans en Aus Greidanus jr.Ballet voor dikke jongens en De wijven. Van dit laatste stuk schreef ze zelf de tekst. Ze speelde ook in De familie Trampolini van het jeugdtheater het Appeltje en in Clauskamp van NTGent. Vanaf 2009 was ze actrice bij de toen net opgerichte theatergroep "Van een leien dakje" of kortweg Veld-producties. Hiermee maakte ze de voorstelling Iets om van te huilen met medespeler Bert Verbeke. In 2013 tourde ze met theatergezelschap De Spelerij onder leiding van Paula Bangels met de voorstelling Othello. De titelrol was voor Mathias Sercu en zijzelf nam de rol van Emilia voor haar rekening. In 2014 speelde ze opnieuw bij dit gezelschap in Kat op een heet zinken dak. In 2015 speelde ze in Aspe: Moord in het theater van "Uitgezonderd. Theater!" en in 2017 was ze te zien bij TGVagevuur in de voorstellingen Cel en De naamlozen. In 2020 vervoegde ze ook Theatergezelschap De Kroon voor Mariken en Tirza. In 2021 speelde ze mee in Hier en daar van 4Hoog.

Ze is de oprichter en bezieler van TG de LINK, professioneel theatergezelschap based in Gent. In 2016 produceerde ze als eerste voorstelling Naamloze gebeurtenis, tekst en regie van Mathias Sercu. Ze deelde de planken met Bert Verbeke en Jef Hoogmartens. In 2017 ging de voorstelling The Beauty Queen of Leenane met succes in première en dit in regie van Domien Van Der Meiren. In juli 2018 ging Vrijen met dieren van Stany Crets in première. Crommelinck deelde de planken met Bert Verbeke, Jef Hoogmartens, Joke Emmers, Leen Dendievel en Bram De Win. In 2019 dan was er de eerste editie van het G>LINK>T festival, waarop theater, concerten en impro werden geprogrammeerd. 

Ze maakte een tijd deel uit van het jeugdkoor Scala onder leiding van de broers Kolacny en was leadzangeres van de covergroep The Baseballbats. Crommelinck is ook theaterdocente bij NTGentLarf en De Spelerij en geeft les op de academies te Eeklo. Ze richtte samen met Evelien Van Hamme en Dirk Crommelinck CforUVZW op, gespecialiseerd in publiekswerking. In het amateurtheater verzorgde ze sinds 2010 verschillende regies. Zo was ze met het stuk Cloaca en Theater De WAANzin geselecteerd voor het Landjuweel en te zien op Theater aan Zee als de eerste amateurproductie in regie van een professioneel maker. Ze maakte haar debuut als professioneel regisseur met Bijna iedereen kan omvallen voor NTGent.